shirazart.blog.ir 

* سفالینه های به دست آمده از تمدنهای باستانی سیلک و شوش ، قدمتی ۴ تا ۶ هزار ساله دارند .

* وجه اشتراک اکثر سفالینه های پیدا شده از سیلک و شوش ، کاربرد یک رنگ و به خصوص رنگ سیاه در ترسیم آنهاست .نقش های به کار برده شده روی این سفالینه ها ، عبارتند از اشکالی از حیوانات و طبیعت به صورت بسیار ساده و هندسی .

* ظروف سفالی پیدا شده از تمدن شوش ، به رنگ " زرد " هستند ، که بر روی آنها با رنگ " سیاه " نقاشی شده است .

* در اشکال روی ظرفهای سفالی به دست آمده از تمدنهای سیلک کاشان و شوش ، رابطه ی ظریف میان خط و نقاشی به خوبی دیده می شود .

 

* در اواخر هزاره ی چهارم قبل از میلاد ، تمدن تکامل یافته ی " عیلام " در جنوب غربی ایران شامل خوزستان ، قسمتی از فارس امروزی و نیز بخش های جنوبی زمین های پست کناره ی رودهای دجله و فرات به ظهور رسید و پایتخت آن شهر " شوش " بود .( از ۳۲۰۰ پیش از میلاد، تمدنی در ایران به وجود آمد که به آن " عیلام آغازین " می گویند .

* بر اساس مطالعات و نظرات " رُمان گیرشمن " ، قدیمی ترین محل ست بشری  که در دشت شناخته شده ، " سیلک کاشان " است .

در تپه سیلک کاشان نیز مانند تپه ی مارلیک گیلان شاهد قبرهایی هستیم که در آنها ظروف ، اسلحه و جواهرات مفرغین همراه مردگان دفن شده اند .

* در تپه سیلک کاشان ، کمتر به مصنوعاتی از طلا و نقره بر می خوریم .

ظروف سفالین به دست آمده از تپه ی سیلک کاشان ، با نقش های هندسی یا نقش های حیوانی و یا تلفیقی از هر دو نقش یاد شده تزیین شده اند .

* آثار باستانی سیلک ، در دو تپه ی نزدیک به هم ( تپه ی شمالی و تپه ی جنوبی ) دیده می شود .در این تپه ها ، پنج طبقه دوره ی تمدنی از اواخر هزاره ی ششم قبل از میلاد تا ۱۲۰۰ قبل از میلاد شناسایی شده است .

* تمدن عیلام در اوایل قرن سیزدهم قبل از میلاد در زمان پادشاهی اونتاشگال به اوج قدرت خود رسید . و همزمان ، اونتاشگال شهر مذهبی " دور اونتاش " ( چغازنبیل ) را بنا کرد .

* عالی ترین و قدیمی ترین نمونه ای که در زمینه ی پیکره سازی در فلات ایران به دست آمده ، دسته چاقویی از استخوان است ، که از سیلک کاشان پیدا شده و مردی را نشان می دهد که لُنگی در بر دارد و کمربندی به کمرش بسته است .این پیکره ی کوچک ، امروزه در موزه ی ایران باستان نگهداری می شود .

* شهرت تپه سیلک کاشان بیشتر به خاطر کوزه ها و دیگر ظروف سفالین رنگین و منقوش است ، که از حفاری های آن منطقه به دست آمده است .

* تعدادی مُهر از منطقه ی سیلک کاشان به دست آمده ، که شباهت تصویری زیادی با تصاویر روی آثار هنری شوش دارد و این امر ، نشانه ی نوعی رابطه ی فرهنگی میان شوش و سیلک است .

* شهر شوش را برخی ها " مادر شهر " یا کهن ترین شهر جهان می نامند. سابقه ی ست بیش از ۶۰۰۰ ساله دارد و دارای ۲۷ دوره ی ست است .

* سفالهای بسیار زیبای دوره ی مس در شوش، نشانه ی قرنها ساخت و تحول آنهاست .رنگ این سفالها زرد و روی آنها با رنگ سیاه نقاشی شده است .

* نقش صلیبی گونه ی " اسوا استیکا" که به اعتقاد بعضی از صاحب نظران همان " گردونه ی خورشید " نقش مشهور ایرانیان باستان است ، روی سفالینه های طبقه ی ۱ شوش دیده می شود .

* بیشترین در صد سفالینه های به دست آمده از شوش ، دارای نقش بُز هستند .

* آثار تمدن های گذشته ی شوش ، در چهار تپه ی آن به دست آمده است .تپه ی اول که شهر حقیقی و قلعه ی مرکزی بوده ، ۳۸ متر ارتفاع دارد .تپه ی دوم در شرق ، مکانی است که قصر داریوش هخامنشی در آن قرار داشته .تپه ی سوم در جنوب ، مربوط به خرابه های شهر عیلامی و تپه ی چهارم خانه های معمولی محل ست مردم عادی است .

* مجسمه های مربوط به دوره ی عیلام که از منطقه ی تاریخی شوش به دست آمده اند ، نشان دهنده ی تاثیر مذهب اسلامیان بر هنر آنهاست .اکثر مجسمه ها به صورتی ساخته شده اند، که گویی در برابر چیزی احترام می گذارند .در این مجسمه ها ، همچون مجسمه های پیدا شده از سیلک کاشان ، پیوند میان زندگی و آثار هنری به خوبی دیده می شود .

* این ویژگی ها در مجسمه ی فی مشهور عیلامی به دست آمده از شوش معروف به " مرد ستایشگر " به وضوح پیداست.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

www.andishmandproject.com دیوونه بودم که دل بستم به دیووونگیاش وبلاگ کسب درآمد با ارز دیجیتال آشپزی ایرانی امپراطوری صنایع مبلمان زرین چت|من وتو چت|چت روم|پرشین چت بهترين برندهاي سال NUMBER ONE ایمپلنت ، طرح لبخند pc download